13. juni 2011

Pinsehelgen. Jeg har hatt en super fin Pinse helg. Vi begynte lørdag med Høytidsringing i Hauger kirke
Det var en fin opplevelse med konsert, kirkeklokker og kaffe etterpå. Det regnet noe så fryktelig og denne helgen har det vært flom flere steder. Utsikts bilder ble bare tåke, men hvis tåken hadde vært borte så er det en helt fantastisk utsikt over dalen.

 Etter vi var ferdig i kirken dro vi ut til helleristningerne for å se åssen det var med fossen i disse flom tider. Den var stri og det var utrolig hvor mye vann og hvilke krefter som var i sving. Det var absolut ikke noe bade sted i lørdags.

 Søndag pakket vi sekken og hev oss i bilen for å  dra til løiten lys. Det er en opplevelses. Flere etasjer med lys og et bok loft som er helt utrolig. På bok loftet fikk jeg tak i et par gamle håndarbeidsbøker og Terje fikk tak i krigshistorie. Tror vi kunne ha brukt flere timer på det bokloftet..Jeg har dilla på bøker og det var rett og slett et eldorado. De to neste bilder er fra en grotte som var laget. Den skulle symbolisere flere religioner.
 Jo da fikk kjøpt litt også. Fikk med meg et lys. Tindelyset. De hadde også tilbud på keramikk og en vase fikk lov og komme med meg hjem. Det en del vaser i forskjellige størrelser, men jeg falt for denne. Det var ikke ikke lett å velge lys og jeg tror vi var rundt 3 ganger for vi fikk bestemt oss.


 Dette bilde er tatt inn der de lager lysene. Det var søndag så det var stengt. Men vi skal dit igjen så kanskje det er åpent da.

 På veien hjem stoppet vi på gjøvik ved strand promonaden der hvor skibladner har anløp.Is måtte til..solen var endelig fremme og det var nydelig utsikt over Mjøsa. Jo denne helg har vært spesiel også selvom det i perioder har regnet tømmer stokker. Litt sol ble det jo også etterhvert. Jo jeg har fått strikket litt også og de bilder kommer til uka. Snart ferdig med fana sokker til silje og telemarksgenseren er i gang.