15. august 2011

 Jo jeg har strikket litt også innimellem. Et par barnesokker og et par voksen sokker. Nå begynner jeg også å se enden på telemarksgenseren.. Bolen er snart ferdig.

Det har regnet i bøtter og spann. Elva er steget.

Det siste døgnet har det regnet enormt og elva er steget. Trerne står i vann og jeg tror det er 3 gang denne sommer dette skjer..Litt av en sommer!!

Søndagstur som begynte på Dokka og endte opp med Aulestadbesøk

 I søndags ble det en av disse ture hvor man kjøre og ikke helt vet hvor man ender opp. Jeg har en spesiel forkjærlighet for slike utflukter. Vi Begynte turen over Synnfjell og tok kaffe og eple kake på Holsbru cafe..Videre forbi kittelbu og etter en stund synes jeg utsikt ble merkbar kjent..Det er nemlig noe helt spesielt med utsikt over Gausdal... og ja da slik var det...Da måtte vi jo Stoppe på Aulestad. Bjørnstjerne Bjørnsons hjem.
 En god følelse og se mitt fedrelands flagg igjen...fikk meg liksom til og føle meg hjemme.
 Det var opphold på nesten hele turen og vi tok en omvisnings hvilket var kjempespennende...Jeg er vel såpass nysgerrig på slik at jeg kunne så absolut godt ha brukt lengere tid i dette huset, men fantastisk likevel.

 Vi kjørte strake veien hjem over lillehammer men tok et stopp og fant frem nistekurven med kaffe og lefse..Vi satt ved en sjø hvor det er en vei inn til Fåberg vestfjell........så dette må vel undersøkes en annen søndag..Man kan jo ikke gå glipp av noe!!!

Fisketure kan jo være så mangt.....

I Siste uke bestemte vi oss til at nå skulle det fiskes. Fiskeutstyret ble sjekket og silje bakte ostekake som skulle med bringes...Vi fant nå ut av at Euro pris også var verdt et besøk..Disse gutta måtte jo utstyres litt ekstra. Man kan jo aldri få nok kroker og en ekstra fiskestang....Vi jenter tok nå saken ganske rolig selvom silje nok ble bitt av en gal fisk.Vi pakket bilen en ettermiddag og satte kursen mot dokksfløy.. Det ble kjøpt fiskekort i lange baner og humøret var til tider temmelig høyt( iallefall på utfarten)....... Vi fikk parket og niste og ostekake og kaffe og brus kom frem...Gutta kastet seg over stenger og silje fremviste noen fantastiske kast. Under beinet!!! over hodet!!! under beina osv..Må innrømme jeg et øyeblikk regnet med hun skulle få kroken i baken og fange seg selv...


FISK.......Nei men oste kake og annet god mat JA.. Og en kjempefin tur.. Litt andre fiske vann ble prøvet men uten fiske lykke......Stemningen var vel litt laber på hjemveien men vi var enige om at fin tur ble det og at dette måtte vi gjøre igjen.Må vise frem denne fine ungdom.

 Feieren på jobb. Lenge siden jeg har set ham helt ren, men han er flink. Må nok innrømme jeg er litt på tuppa når jeg vet han balansere rundt på hustakene, men jeg prøver å ha is i magen.

 Synes dette er et nydelig bilde. Er utrolig stolt av disse ungdommer.
17 mai bilde tatt på lands museum. Nydeligt par:-)