8. juli 2011

kreativiteten øker.


 Var en tur på Hadeland glassverk og det var 30 prosent på garn. Jeg måtte bare ha med meg noen nøster med Mirasol. Alpakka. Var innenom honning huset også og da ble det litt honning da.
 Litt sommer te ble også med hjem i posen. Det er jo fortsatt et  ustabilt sommervær, men det står sommer på kalenderen så jeg gir ikke opp.
 Har jo totalt dilla på slike småfigure og disse to måtte jo komme og bo hos meg.. De er plasert i horsentiaen og er derene vindmøller når det blåser.

 På steinrøysa er noen av alle hagetingene mine plasert.. Frosken kjøpte jeg på nille på tilbud..må bare slike ting. Om det er så pent, det vet jeg ikke, men jeg synes det gir hagen litt personlig preg.
 Denne lille karen kjøpte jeg i honninghuset på hadeland glassverk.. nydelig rosa med røde prikker, og noen digre øyne..

 Denne henger utenfor inngangsdøren min og jeg synes den er blitt helt fantastisk. Det er flere planter som er satt sammen. Den trives åpenbart veldig godt der.


 Tomatplanet er blitt kjempestor og jeg er veldig spent på om det kommer tomater på den. Den er iallefall kraftig og blomster begynner og komme. Håper jo på et par tomater kanskje.
 Et blomster hav i to store bøtter. Egentlig er det ganske utrolig det er kommet så mange blomster..Det har jo regnet mye, men de siste dager har det kommet noen gløtt med sol og det er ikke mye som skal til før det blomstre.
 Så var det strikkingen da. Disse selbuvotter ble jeg ferdig med i dag og dem skal jeg strikke flere av. Tenkte jeg skulle prøve litt flere farger. Strikket dem av Mor åse garn og det fungert fint. Liker det garnet veldig godt.
 Fana inspirerte sokker. Mor Åse garn igjen. Fersken og hvit. Hadde litt resten som måtte brukes.
 Fly Fly votterne kommer jeg alltid tilbake til. Har strikket flere av dem. Denne gang ble det silja garn, men de ble en liten damestørrelse så jeg skal prøve strikke dem i litt tykkere garn.
Et helt enkel trekantsjal.. Hadde litt lite garn så det ble nok litt lite, men brukes kan det. Nå har jeg igang sokker og forsatt telemarksgenseren.. noen ganger går alt litt tregt, men tror jeg har kommet godt igang nå. Har fått meg litt bedre lys i strikkekroken min, så da er det bare å sette igang.

3. juli 2011

Tur til Bergen.


 Den 28 juni gikk turen med Øst-vest ekspressen  til Bergen. Vi reiste fra Dokka kl 1130 og var i bergen 1915. Turen gikk over Fagernes via file fjell.
 Det var litt tåkeste og det regnet det meste av turen. Bilderne er landskapet rundt dokka og opp til Fagernes.

 Nå begynner vi og nærme oss Fagernes. Fortsatt tåkete og regnfuldt.


 Et lite stopp på fagernes. Godt og strekke litt på beina før det blir en del flere timer i buss.

 Regndråper på bussvinduet vitner fortsatt om regn, men humøret er fortsatt høyt. Naturen begynner og forandre seg.
 Da er vi på vei opp på Filefjell og forsatt regn og tåkete, men det var likevel mulig å se den storslåtte natur. Litt tåke over de høyeste topper tok ikke vekk naturopplevelsen uanset
 Det lå en del sne på fjellet og temperaturen var ikke høy.
 På vestsiden ble det mere storslått og det sprutet vann ut av fjellet. Det var meldt 5 års flom og det var mye vann i fosser og elver.

 De to neste bilder er fra Flåm. Elva var ganske stor. På veien tilbake så vi Flåmsbanen og det var enormt med turister.
 Etter en lang tur begynner vi og nærme oss Bergen. Klokken begynner bli 1915 og vi har set Norge gjennom tunneller den siste bite. Lange seie tuneller..
 Måtte ta bilde på Torgallmenningen av dette monumentet. det sto ingenting på det men det så ut som det var fra forskjellige århundrede.
Det var vått i Bergen også, men vi hadde betemt at det ikke skulle stoppe oss.
 Bildet er tatt nesten ned ved bryggen. Det var på kvelden den 28 uni.

 Den 29 juni gikk turen fra hotellet og bort til Akvariet. Kom forbi en cruise båt som lå inne. Det regnet på langs og tværs og opp og ned.. Noen små opphold innimellem var det.

 Pingvinerne hadde da iallefall tak over hodet på denne våte dag.
 Fiskebilder ble det en del av.. Var nok ikke så veldig imponert av dette akvarium, men det var mye spennende å se. De var nok igang med ombygning så kanskje derfor det var litt rotet og dårlig med informasjon.
 Nikro krokodille godt tatt vare på bak gitter. hadde ikke vill mødt denne karen på gata!
 Disse krokodiller syntes vist det var beste under vann.
 Dette er varaner og jeg har bare en ting å si ...ASJ
 Slange!!! og ASJ

 Utrolig mange farger og forskjellige arter med fisk.
 Haier i hai tunellen..De svømte rett over hodet på oss.

 Jo da det ble litt tid til kjøpesentre også. Galleriet var en opplevelse det også og jeg hadlet litt. Det var jo salg slik som det er de fleste steder for tiden. Dagen var forsatt lite sommerlig og regnet forsatte og strømme ned.
 Var inne på turistkontoret og da jeg fikk se alle malerierne på veggen måtte jeg jo ta bilde.
 Etter en onsdag med gåing hele dagen var det tvingene nødvendig med litt søvn, men torsdag den 30 juni var det bare å komme seg ut igjen. Dagen begynte tidlig. Kl 9 åpnet det Hansiatiske museeum som ligger på bryggen. Det begynte med tørfisk.. Det dreier seg om den handel som foregikk  fra 1360- 1754

 Her ble det spist og det var utrolig spennende og gå rundt i bygget med skeive gulver og trapper.


 Her sov noen av dem som bodde her.. Det var slike skape og de kunne lukkes igjen. Så veldig morsomt ut. Dette har vært tapetet i huset og det var mørkt alle steder pga av at alt er ømfintligt mot lys.


 Domkirken var vi i og orglet måtte jeg ha bilde av. Det var orgelkonsert mens vi var der og det var deilig med en liten pause i tråkkingen.
 Det var en spartansk kirke, men den hadde noen fantastisk glassmalerier.


 Jo vi har besøkt masser av butikker som solgte troll, husflid og jeg tror aldri jeg har set så mange elger i alle former og fasonger..Det var enormt med slike småting som turisterne faller for. Jeg måtte jo også kjøpe noe av det styggeste jeg vet om... Denne lille koppen og en liten tallerken.. Måtte jo ha et minne.
 Denne koppen falt jeg for for den har alt.. Nordkapp, troll, skihopper, flagg og en masse andre norske ting. Damen under kom jeg over på kremmerhuset.. Måtte jo bare ha den med til utesamligen min. Torsdagen ble også brukt til alle kunstmuseeumer i Bergen og du verden så sliten jeg var da kvelden kom. Fredag gikk turen hjemover igjen og det ble en utrolig storslått ut hjemover også. Det har vart noen helt fantastiske dage og det tar litt tid å fordøye alle inntrykk.