4. januar 2009

Søndag og i dag skal det gjøres litt:)








Idag skal vaskebøtta frem og huset skal vaskes inn i hverdagen igjen, men igår kveld satten jeg en brøddeig til kaldhevning i kjøleskapet og da er det fersk brød på morgenen.... Smart med kaldhevning og jeg gjør ofte det i helgenen.. Man bruker bare hvetemel, melk eller vann og iskaldt gjær ca 15 gram til 800 dl vann. Alt skal helst være iskaldt. Da hever den i kjøleskapet i ca 12 timer. Her er det før og etterbilder:) Det dufter godt iallefall og jeg skal kose meg med det bare jeg blir ferdig med å vaske litt:)

2 kommentarer:

  1. Så lurt med kaldhevet deig og få ferskt brød om morgenen. Men jeg lurer litt på hvor stort kjøleskap og ovn du har når du får plass til deig av 800dl vann? Kan det være en aldri så liten skrivefeil :D

    SvarSlett
  2. Åh, det så godt ut med nybakt brød. Kjenner duften helt til meg.

    SvarSlett